Over mij

karien brederode
Floor Fysio Karien

Geboortekaartjes en sport voor zwangeren. Goed gecombineerd, maar niet super logisch. Al pakte dit voor mij wel heel logisch uit. Na de MAVO en de HAVO heb ik het Grafisch Lyceum in Utrecht gedaan. Een creatieve opleiding en na 3 jaar al afgerond. Maar ik was nog lang niet klaar voor het echte leven, dus heb ik er nog een 4-jarige studie fysiotherapie achteraan gedaan.

 

Via mijn werk kwam ik met zwangeren in aanraking. Wat een leuke doelgroep! Geïnteresseerd, gedreven, leergierig in al het nieuwe wat komen gaat. Maar ook onzeker en soms angstig.

 

Ik vind het heel leuk om deze meiden te begeleiden tijdens het sporten. Lekker actief laten voelen wat allemaal nog kan en mag. En eigenlijk is dat een heleboel! Maar ook ondersteuning, tips, advies en oefeningen bij klachten kan ik je geven. 

 

Na een aantal jaren als fysio te hebben gewerkt, bleek het toch minder bij me te passen dan ik hoopte. Maar de zwangerschaps trainingen zijn gebleven. Eerst als ZwagerFit® docente, later als Floor®Fysio.  

 

Één van de redenen dat ik stopte met fysio was dat het creatieve bleef kriebelen. Dus ben ik begin 2018 voor mijzelf begonnen met geboorte- en trouwkaarten. Mensen in mijn omgeving wisten mij snel te vinden en nu heb ik al voor heleboel baby’tjes hun kaartje mogen ontwerpen.  

 

Sinds kort zijn daar de huisportretjes bij gekomen. Ik kan er helemaal mijn ei in kwijt en blijf mij verder ontwikkelen met nieuwe tekentechnieken.  

 

Dus dit is in het kort hoe ik FloorFysio zwangerschapstrainster en grafisch ontwerpster in één ben geworden. Eigenlijk heel logisch…