Buggy Bootcamp

Buggy Bootcamp is al jaren populair in de VS, Engeland en Australië. En nu is Deventer aan de beurt! 

Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit een goed concept is. Namelijk; lekker buiten sporten en je kind(eren) neem je gewoon mee. Jong geleerd is oud gedaan, dus ook dat is een groot voordeel.  Lees nog even verder voor meer info wat je kunt verwachten tijdens de training.

 

Voor wie?

De trainingen zijn lekker actief en op je eigen niveau. Er is natuurlijk veel verschil tussen iemand die 30 weken zwanger is of 1,5 jaar geleden al bevallen is… Soms zijn oefeningen waarbij je de kinderwagen kunt gebruiken. En hobbelt je kindje gezellig om je heen, ook die kun je er af en toe bij pakken als extra gewicht.  

 

Er is aandacht voor kracht, conditie, balans en bekkenbodem. En als je bevallen bent, ook weer om de buikspieren aan het werk zetten. Na 8 weken na de bevalling zal ik je buikspieren testen of ze weer wat buikspieroefeningen aan kunnen of dat er (nog) sprake is van ‘diastase’. Ik kan je hierover informeren en de oefeningen voor je aanpassen. 

 

Ben je 12 weken of langer geleden bevallen, dan mag je het hardlopen en springen op gaan bouwen, mits je geen klachten hebt (aan je bekkenbodem). Ook hierin zal ik je goed begeleiden. 

 

Dus; zwanger of pas bevallen, je kunt je baby en eventuele oudere kindjes gewoon meenemen. Daar gaat je excuus dat je niet kunt sporten… Maar kom je liever even zonder of ben je zwanger van je eerste, ook dan ben je welkom!  

 

De ‘buggy bootcamp’ is er voor jou. Jij wil een uurtje sporten. Het is dus geen baby/peuter/kleuter gym. Al doen de wat oudere kindjes vanzelf wel een beetje mee of doen we een oefening of spel met de kindjes. Ook vermaken ze zich vaak prima met de pionnetjes en een bal. Maar je kindje gaat altijd voor. Neem dus ook vooral wat te eten en/of te drinken voor ze mee. En eventueel een ander speelgoedje. Ik neem altijd een kleed mee waar ze op kunnen liggen en spelen.  

 

Maak je geen zorgen om je baby in de wagen. Meestal slapen zij heerlijk door. En hebben ze even hulp nodig om in slaap te vallen, dan neem je daar gewoon even je tijd voor. 

Wil je zelf ervaren hoe leuk het is, meld je dan hier aan en stuur een bericht. Dan mail ik je zo snel mogelijk terug.

 
Waar en wanneer?

Woensdagochtend van 9.30u tot 10.30u in ‘Het Nieuwe Plantsoen’.

We verzamelen op de parkeerplaats naast de Watertoren aan de Ceintuurbaan.